Франция засилва сигурността за Евро 2016

Разходите за охрана ще бъдат в размер на 24 милиона евро

FBL-EURO-2016-LILLE

Франция започна обратното отброяване до началото на Европейското първенство по футбол, което тази година крие и рискове, тъй като присъствието на звезди като Кристияно Роналдо и Златан Ибрахимович може да са предпоставка за терористични атаки.

Главният организатор на Ерво 2016 Жак Ламбер сподели, че е неизжебно подобно събитие да не бъде „мишена“ за екстремисти, но настоя, че то може да бъде и „глътка свеж въздух“ за обществото, което живее в постоянен страх за сигурността си. „Ние влагаме много енергия в това да се погрижим за сигурността, но и да осигурим едно топло и празнично преживяване за присъстващите“, казва Ламбер.

През 2010г. Франция бе избрана за домакин на Европейското първенство по футбол през 2016. За първи път в него ще вземат участие 24 отбора, сред които шампионите Германия, както и други от Топ 10 на световната ранглистата на ФИФА, а именно Белгия, Испания, Португалия и Англия.

Само участието на известните футболисти Роналдо, Ибрахимович, Мюлер, Бейл и Иниеста успя да „продаде“ 20 000 от заплануваните 2,5 милиона билета за 51 мача.

Евро 2016 започва на 10 юни на стадиона Stade de France в Париж с мач от А група между домакините и Румъния. Финалите ще се проведат на същия стадион на 10 юли, като най-скъпите билети са на стойност 895 евро (1020 долара).

Войници и допълнителни полицаи патрулират по улиците на Париж и другите по-големи градове още от събитията през изминалата година – атаките срещу „Шарл Ебдо“ през януари, стачките през ноември, включващи неуспешния опит за взривяване на Stade de France, при който загинаха 130 души.

Над публикацията работи: Пламена Стойкова

Снимка: albawaba.com

СПОДЕЛИ:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn