7-те най-страшни места по света, които да посетиш на Хелоуин

страшен замък

31 октомври е единствената дата в календара, която причинява сърцебиене. Тогава празнуваме Хелоуин – дълбаем тикви, режем си главите и освобождаваме скритото вътре в нас чудовище. Ако не те е страх да те е страх и желаеш да прекараш една незабравима нощ, нека ти предложим някои от най-ужасяващите кътчета, на които дори мигването е забранено.

1. Островът на куклите, Мексико

страшни кукли

На юг от Мексико Сити, между красивите канали на Сочимилко, ще откриеш малък остров, наречен Островът на куклите. Това е домът на хиляди ужасяващи кукли – техните отрязани глави, малки крайници и празни очи са провесени от дърветата. Историята разказва, че Дон Хулиан Сантана Барера, който се грижел за острова, намерил трупа на малко удавено момиче. Заедно с него се носела кукла и Дон Хулиан решил да я закачи на дърво, като спомен за случилото се. Близките на Хулиан казват, оттогава мъжът не бил същият – продължавал да събира кукли и да ги закача по дърветата, сякаш някаква свръхестествена сила се е вселила в него. Днес местните споделят, че ако си много тих може да чуеш шепота на куклите, а когато не ги гледаш те гледат теб.

2. Лондонската кула

лондонската кула

Ако си любител на историята може би трябва да посетиш Лондонската кула – едно място, обитавано не само от човешки, но и от животински духове. Тук можеш да срещнеш Ан Болейн, която е обезглавена в кулата през 1536 г.. Хората казват, че ако си на правилното място в правилния момент можеш да се разминеш с обезглавения й призрак. Това е и гроба на Принцовете от кулата –Едуард V, крал на Англия и Ричард, Дюк на Йорк, които изчезват едва на 12 и 9 години. След смъртта на баща си принцовете остават на грижите на чичо си и са изпратени да живеят в кулата. Двете момчета често си играели в околностите, но един ден изчезнали и никога не се появили отново. До днес мистерията си остава мистерия. Два детски скелета са открити в ковчеже под стълбите на кулата, но не е доказано дали те са на принцовете. Можеш да срещнеш момчетата, ужасени и по нощници, по коридорите на Лондонската кула или да чуеш детските им стъпки. Ако не внимаваш те очаква съдбата на един от пазачите – който толкова се изплашил от духа на мечка, че умрял.

3. Трансилвания, Румъния

трансилвания дракула

Въпреки че авторът на „Дракула“ Брам Стокър никога не е стъпвал в северната ни съседка, а туристическият бранш превърна вампирите в румънски леприкони, Трансилвания и до днес навява усещане за призрачност и потайност. Регионът е известен като свърталище на вампири и вълци. Побързай и опаковай чесъна си – това е едно от най-интересните места в Източна Европа.

4. Салем, Масачузетс

салем вещици

Процесът срещу салемските вещици от 1692 г. променя завинаги облика на града. Това, което преди векове му донесе зловещата слава на свърталище на вещици, днес привлича хиляди туристи в Салем. По-интересните места, които можеш да посетиш, са Вещерският музей на Салем, гробището Бъринг Пойнт и къщата на Коруин – единствената останала автентична постройка от времето на процесите през 17-и век.

5. Повеглия, Италия

италия болница

Венецианската легенда разказва, че когато лош човек умре, той отива на острова Повегля. Намиращ се южно от Венеция, островът е известен като едно от най-големите места, обитавани от духове. Смята се, че там са погребани близо 160 000 тела: жертви на чумата, прокажени и психично болни. През 20-е години на миналия век островът се превръща в психиатричен център, чийто директор практикувал жестоки и необичайни техничи върху своите пациенти. След време се самоубил, хвърляйки се от най-високата камбанария.

6. Парижките катакомби

париж катакомби

Какво по-страшно от стени, изградени от скелетите на над 6 милиона души? Парижките катакомби са създадени в края на 18 в.,за да се освободят преливащите парижки гробища. Входът на катакомбите се нарича “Портата на ада”, а те се разпростират на повече от 200 мили под града. Според легенди много от любопитните, които влизат в катакомбите след полунощ,така и не се завръщат, изгубени в тъмните тунели. Други споделят, че скелетите ти говорят, опитвайки се да те примамят там, където няма изход. Не казваме, че е страшно, но дори на вратата предупреждават хора със слаба психика да пропуснат тази забележителност. Екскурзията в царството на мъртвите ще ти отнеме около 45 минути и струва само 12 евро.

7. Аокигахара, Япония

гора япония

За природните любители нека предложим гората Аокигахара – също известна като “Гората на самоубийците”. Тя се намира близо до планината Фуджи, заема 30 кв. км. и се въздига от втвърдената лава на вулкана. Според японската митология Аокигахара е “дом на духовете”. Всяка година над 105 човека се самоубиват в гората, а периодът с най-много самоубийства е месец март – когато се заплащат данъците в Япония. Случва се толкова често, че в началото на гората са сложени надписи, умоляващи хората да помислят за близките си, преди да влезнат навътре. Аокигахара е толкова гъста, че всеки шум потъва в дърветата, така че ви съветваме да носите надежда със себе си.

Над темата работеха: Екатерина Бузалакова и Радина Иванова

Източници: www.independent.ie; www.mashable.com;
http://www.lastminute.com; https://www.cntraveler.com;

СПОДЕЛИ:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn