Американският футбол се завръща в Лос Анджелис след 21-годишно прекъсване

amerikanski futbol

Тимът на Сейнт Луис Рамс ще се премести и ще носи името Лос Анджелис Рамс. Това гласуваха собствениците на отборите в Националната футболна лига (НФЛ) във вторник.

Така Лос Анджелис, вторият най-голям пазар в САЩ, ще има свой собствен отбор по американски футбол за пръв път от 1995 година насам, когато Рамс се преместиха в Сейнт Луис, а Райдърс в Оукланд.

Освен с Рамс, Лос Анджелис ще може да се сдобие с още един отбор от НФЛ. Става въпрос за Сан Диего Чарджърс, като собствениците на клуба имат една година, за да помислят върху предложението дали да се присъединят към Рамс в местеното на новия 80-хиляден стадион в Ингълууд, или да останат в Сан Диего, където да си построят нов стадион. Съоръжението, което ще струва на собственика на Рамс Стан Крьонке 1,6 млрд долара, трябва да бъде готово през 2019 година.

Тимът на Рамс има богата история в Лос Анджелис, след като играе в „града на ангелите“ между 1946 и 1994 година.

Между 2016 и 2018 година, докато се строи стадионът в Ингълууд, тимът на Лос Анджелис Рамс ще играе на олимпийския стадион в града „Мемориъл Колизеум“, който бе негов дом между 1946 и 1979 година.

Автор: Георги Крумов

Surikatinews

СПОДЕЛИ:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn