DigitalK 2016 ще представи новостите в дигиталните технологии

digitalfiles

Eдни от най-влиятелните лидери в сферата на предприемачеството и дигиталните технологии ще говорят на тазгодишното издание на Digitalk, което ще се проведе на 19 и 20 май в Sofia Event Center.

Шестата годишна конференция DigitalK обединява основатели на водещи световни технологични компании, стартъпи, инвеститори и дигитални и бизнес лидери. Те ще  вдъхновяват участниците на най-голямата дигитална конференция в Югоизточна Европа, като им споделят своите най-ценни представи, възможности и идеи за развитие в дигиталната сфера.

Сред тазгодишните гост-лектори на технологичната конференция е новият главен оперативен директор на Viber Майкъл Шмилов. Той работи с основателите на платформата още от 2010 година, когато е създадена компанията. Преди това е бил продуктов директор, отговорен за дизайна и дългосрочната визия.

Рено Мариони, директор дигитални услуги в BMW Innovation, Мюнхен, също е сред уважаните личности, които ще са гост-лектори на събитието. Той води звеното за дигитална трансформация на компанията и решава проблеми, свързани с мобилността. Преди това е бил директор на платформата за карти на HERE – водеща компания в сферата на GPS услугите. Идва чак от Сан Франциско и има опит със стартиращи компании.

В събитието лектор ще бъде и Радослав Гайдарски, главен оперативен директор на новата компания за софтуерен аутсорсинг „Империя мобайл”, която е част от разработчика на игри „Империя онлайн”. Завършил е Бизнес администрация в City University в Сиатъл, след което взима магистърска степен по управление на проекти. Повече за неговия над 10 годишен опит в областта ще научите на Digitalk 2016.

Във формата на конференцията Digitalk 2016 ще се проведе и третото стартъп състезание, в което финалистите ще представят своите проекти на голямата сцена. Победителят ще получи награда от 10 000 евро и среща с инвеститори и клиенти за успешното развитие на своя стартъп. Миналогодишният победител е социалното мобилно приложение uCiC.

Повече информация за програмата, лекторите и билетите е достъпна на www.digitalk.bg

Над публикацията работи: Полина Тодорова

СПОДЕЛИ:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn