Какво се случва в училището за Дядо Коледа?

Какво е нужно на един човек, за да се превърне в истински Дядо Коледа – червен костюм, бяла брада, и може би специално образование? Точно така. Всъщност много хора посещават курсове, за да станат професионални Дядо Коледовци, предава сайта BuzzFeed.

Най-старото подобно училище „The CW Howard Santa School“ се намира в Мидланд, Мичиган, и вече 80 години без прекъсване подготвя най-добрите Дядо Коледовци. Всяка година през октомври „ученици“ от цялата страна се събират за тридневни обучения и разходка с полярния експрес. Преди да се „дипломират“, мъжете и жените научават историята на Коледа, кои са любимите играчки на децата за годината, и, разбира се, как да се държат с елените.

Тази година в училището се проведе и курс, наречен „Весела Коледа на всички!“. Класът се фокусира върху разбирането, общуването и осигуряването на безопасна среда за децата с различни потребности.

„The CW Howard Santa School“ е основано през 1937 г., а през 1987 г., под ръководството на Том и Холи Валент, училището се превръща в неправителствена организация. Том е дърворезбар и прави играчки, а заедно със съпругата си Холи отглеждат еленчета в задния двор. Преди да стане директор на училището, той е бил и негов ученик. „Хората няма да си спомнят какво са си пожелали за Коледа, но никога няма да забравят образа на Дядо Коледа“, споделя Том, уверен, че мисията му сега е да осигури на децата среща с най-добрия белобрад старец.

По публикацията работи: Екатерина Бузалакова

СПОДЕЛИ:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn