Кои са петте най-скъпи часовници в света?

Както знаем, времето не чака никого и живее собствен живот. На нас ни остава единствено да го следим, гледайки изминаващите му часове на телефона или часовника си. Някои от нас обаче са късметлии да притежават красиви диамантени часовници.

Представяме ви петте най-скъпи часовници в света.

Graff Diamonds Hallucination

Този часовник струва само 55 милиона долара се нарежда на първо място в класацията ни. Над 110 карата диаманти са украсили платинената гривна, която ни показва времето.

Graff Diamonds The Fascination

Среброто грабва Graff Diamonds с 40 милиона. Направен от 152. 96 карата бели диаманти, часовникът има център с формата на круша, който може да се отделя като пръстен. С други думи- струва си парите.

Breguet Marie-Antoinette Grande Complication Pocket Watch

Този джобен часовник, струващ 30 млн. долара, е бил предназначен за любовника на френската кралица Мария Антоанета. За нещастие, любовникът умира преди да се сдобие с него. А създаването на часовника е продължило 40 години!

Chopard 201-Carat Watch

На четвърто място се нарежда разноцветният часовник, създаден от Chopard, на стойност 25 млн. долара. Бижуто е направено от диаманти – жълти, розови, бели и сини.

Patek Philippe Henry Graves Supercomplication

Един милион долара по-малко нарежда този часовник на пета позиция в класацията. Направен за Хенри Грейвс Джуниър, Patek Philippe има вграден календар и небесна графика на нощното небе над дома на Грейвс в Ню Йорк. Часовникът отчита също изгревите и залезите.

Всеки от тези часовници е истинско бижу, произведение на изкуството, което радва окото на собственика му.

 

Източник: https://www.thetrendspotter.net/expensive-watches/
Снимки: http://i.ebayimg.com/images/i/262125330821-0-1/s-l1000.jpg
Pinterest

По статията работи: Галена Стоянова

СПОДЕЛИ:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn