Кубрат Пулев с шампионска титла, след като победи Чизора

кубрат

Кубрат Пулев е новият европейски шампион по бокс в тежка категория. Българинът грабна престижната титла, като победи опонента си от Великобритания Дерек Чизора. Мачът се изигра в Хамбург (Германия) и се радваше на голям зрителски интерес. В залата имаше и много българи, дошли специално да подкрепят най-добрия ни боксьор.

Дерек Чизора се закани на Кубрат още на пресконференцията преди срещата, показвайки изключително арогантно поведение и дори му посегна пред погледите на журналистите.

Кобрата запази самообладание и доказа, че е „продължил напред“. Нашенецът владееше играта в своя полза почти през целия мач и не остави Чизора да изпълни заканите си.

Пулев не само че донесе Европейска титла за България, но и изпрати агресивния си противник с линейка след мача. Чизора има сериозни наранявания по лицето, които са наложили спешни медицински интервенции.

Европейският шампион бе посрещнат подобаващо на летище София, като цял оркестър свири в негова чест. Кубрат Пулев вече мисли за следващия си важен мач – евентуалният реванш срещу Чизора.

Над публикацията работиха: Симона Здравева и Мирослава Кабасанова
Снимка: bnr.bg

СПОДЕЛИ:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn