Кубрат Пулев: В края на април може да имам нов мач в България

кубрат пулев

Звездата на българския професионален бокс и интерконтинентален шампион в тежка категория Кубрат Пулев разкри пред „Код спорт”, че следващият му мач може да е през април и отново да е в България.

 „Да, мисля, че в края на април може да направим мач в България. Говоря за това, но ще видим, може и да е в Германия. За мен, разбира се, е по-добре да е в България, защото мен най-много ме интересува българската публика и българският народ. Немците го казаха и даже извадиха телефоните и снимаха, защото не бяха виждали такова нещо. Ние сме много емоционални, малко като диваци. Цялата зала щеше да се срути. Много хора ми казват, че са настръхнали като съм излизал на ринга. За мен е голямо удоволствие да дам това нещо на хората – едно истинско преживяване”, върна се Кобрата към последния си мач, който беше в София през декември.

 Той говори и за своите първи стъпки в спорта, когато неговият баща му е помогнал в начинанието. „Баща ми ни отгледа с много любов. Той е бил боксьор в тежка категория, републикански шампион, бил е в националния отбор. Негова мания през цялото време е бил боксът. Било му е мечта да има синове, които да направи боксьори. Така и стана, защото той не се спря пред нищо, докато не ни направи. Посвети се нас не само в спорта, той ни отгледа с много любов и внимание. Много деца биха завидяли на такъв родител.”

Боксьорът призна, че като малък не е мечтал, че някога ще оспорва световната титла в професионалния бокс. Вместо това, неговите цели били свързани с националния отбор. „Когато бях на 15-16 години, моите мечти бяха свързани с това да вляза в националния отбор, да се бия за България, под българското знаме, да съм първи в националния отбор в моята категория, да съм републикански шампион.”

Запитан дали има съдба в името му, Кубрат Пулев отговори, че има, и то във всяко едно име. На въпрос за имената на потенциалните му деца, той заяви, че най-вероятно отново ще са свързани с българските ханове.

Кобрата не пропусна да говори и за предстоящия двубой между Антъни Джошуа и Владимир Кличко. „Има защо да се вдига шум, защото и двамата са много добри боксьори. В бокса все по-рядко се срещат боксьори от такъв ранг, защото не им е много изгодно, понеже единият трябва да загуби. Предпочитат да станат световни шампиони без мач, от който излизат искри. Не може да се прогнозира, защото и двамата са много добри. Единият е по-застаряващ, другият е по-млад, но по-мотивиран.”

Над публикацията работи: Калоян Антонов

СПОДЕЛИ:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn