Над 107 милиона лири донесоха Световните първенства по лека атлетика и пара лека атлетика на Лондон

Повече от 107  милиона лири са влезли в хазната на Лондон след провеждането на Световните първенства по лека атлетика и по пара лека атлетика, съобщи BBC.

Британската столица за първи път е домакин и на двете събития едновременно в една и съща година, като над 1 млн. души са посетили Олимпийския стадион по време на спортните мероприятия.

BBC припомня, че шампионът Юсейн Болт за последно се състезаваше по време на тазгодишното Световното първенство по лека атлетика, което е генерирало 79м лири за икономиката на Лондон. Краят за световния рекордьор не беше добър, защото той получи травма на финала на дисциплината 4 по 100 метра за мъже.

За Мо Фара това също бе последният път на пистата. „Спортната личност на годината“ на Обединеното кралство взе среброто на 5000 м., като така сомалиецът не грабна за пръв път от 6 години златното отличие.

Спринтьорите на Великобритания – Даниел Талбот, Адам Джемили, Чижинду Уджа и  Нетанийл Мичъл-Блейк спечелиха златните медали на 4х100 м., финиширайки с най-добър резултат от 37,47 секунди в света за сезона.

Източници : http://www.bbc.com/sport/athletics/42411573

https://www.sportal.bg/news.php?news=678950

Снимка: http://www.scottishathletics.org.uk/21900-2/

По новината работи: Галена Стоянова

СПОДЕЛИ:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn