Слави Бинев иска Европейското по таекуондо през 2017 г. в България

таекуондо

Слави Бинев ще внесе кандидатура на България за домакинство на следващото европейско първенство по таекуондо, стана ясно след редовното заседание на Българска федерация по таекуондо. Освен това, председателят на БФТ ще подкрепи националния ни отбор на тазгодишното Европейско първенство в Монтрьо, Швейцария.

От 19 до 22 май в спаринг срещи сили ще премерят Калоян Бинев (54 кг), Мартин Гърков (58 кг), Митко Джорджев (63 кг), Теодор Георгиев (74 кг) и Борислав Богданов  (87 кг).

Четирима от състезателите тренират в спортно-подготвителната база на Белмекен, а Калоян Бинев се готви за първенството в чужбина. България ще има и съдийско представителство в лицето на международния ни рефер Владимир Белокапов. Освен него за Европейското заминават и трима наши треньори – Христо Михалчев, Васил Христев и Пламен Трънски.

Управителният съвет реши Комисията  да определи отбор, който да представи България на предстоящите международни А клас турнири „Austrian Open Poomsae“ и „German Open Poomsae“. Те ще бъдат и своеобразна квалификация за участие  на Световното първенство (30.09 – 03.10.2016) в Лима (Перу).

Град Горна Оряховица бе одобрен за национален център за подготовка на националния ни отбор по пумсе. Щ се използва тренировъчната зала на клуб „Хемус“ и прилежащата й материална база – съблекални, сауна, закрито помещение с татами и стадион.

На заседанието от 9 май по предложение на спаринг и пумсе комисиите бе приет и Спортният  календар на БФТ‐WTF за 2016 г. Към българското таекуондо семейство се присъединиха и 4 нови клуба, които получиха официален лиценз за провеждане на тренировъчно-състезателна дейност: ТК „Инвикта“, СК „Файт“, ТК „Самсон“ и ТК „Турбо“. Да се съкрати хонорара на Главен съдия от 300 на 150 лв. и да отпадне изпитната такса, дължима от клубовете, решиха членовете на Управителния съвет на БФТ WTF. Приема се и предложението за назначаване на т.нар. „квестор“ по време на изпит за повишаване на техническата степен на състезателите. Ще бъдат изготвени комисии, които ще изпращат свои представители да наблюдават провеждането на изпитите. Промените ще влязат в сила до края на годината.

Над публикацията работи: Ралица Чернева

СПОДЕЛИ:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn