В Берлин намериха откраднати вещи на Джон Ленън

Германската полиция откри над 100 вещи, принадлежали на легендарния член на „Бийтълс“ Джон Ленън, информира ББС. Всички предмети, сред които три дневника, са били откраднати от вдовицата на Ленън Йоко Оно в Ню Йорк през 2006 година.

Арестуван е 58-годишен мъж, след като е бил заподозрян в притежание на вещите. Детективите заявиха, че повечето от намерените вещи са били иззети от заложна къща в Берлин през юли, след което разследването се е разрастнало, за да се намери останалата част.

Оно е разпознала предметите, които са й били показани на снимка в германското посолство в Ню Йорк, информират немските медии.

Заподозреният е бил арестуван в понеделник в Берлин, след което полицията е претърсила къщата и колите му. Мартин Щелнер, говорителят на разследващият отдел на берлинската полиция, заяви, че има и втори човек, който е издирван, но той живее в Турция. Стана ясно, че той е работил като шофьор на Йоко Оно. Щелнер не потвърди дали откраднатите предмети ще могат да бъдат върнати в притежание на близките на Ленън.

Виктор Петков

СПОДЕЛИ:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn