Видео ще покаже празника на розата пред Китай

празник на розата

Май месец идва, а с него и традиционния празник на розата в Казанлък. Тази година събитието ще бъде заснето от  под формата на рекламен клип, който ще бъде насочен главно към китайския пазар.

Зад проекта стои младият архитект Пламен Мирянов, заснел филм за глаголицата и красотите на България, заедно с екип от български оператори и кинематографи, които работят по международни високобютжетни продукции.

В интервю за в 24 часа Арх. Мирянов споделя, че китайска фирма, която продава българска розова вода в Китай, вижда негови клипове и се свързва с екипа с предложение да започнат този  проект.

Заснемането ще се случи през май по време на самия празник на розата, когато над Казанлък ще полетят въздушни балони, украсени със специални шевици, от които ще се заснема случващото се на земята  по време на празненството.

Младият българин, определящ себе си като родолюбец, смята че по този начин ще помогне на България да се представи пред света. По повод на предстоящите избори  и в отговор на въпроса дали се е замислял да влиза в политиката, Мирянов споделя, че не разбира от  тази сфера, но призовава политиците от следващото Народно събрание да бъдат по-щедри и добри към Родината.

Над публикацията работи: Александра Джермова

СПОДЕЛИ:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn